Eline Veldeman (14) van Jeugdharmonie Fantasia is Belgisch kampioen dwarsfluit geworden.

Eline uit Bellegem heeft dit jaar meegedaan aan de Vlamo-wedstrijd voor solisten. Op 6 maart werd ze tijdens de provinciale wedstrijd al kampoen, waardoor ze op 24 april 2016 in Sint-Niklaas mocht deelnemen aan de finale van de solistenwedstrijd van de Vlaamse Amateurkunstenorganisatie Vlamo, in de categorie ‘superieure afdeling’. Dit is de allerhoogste categorie in de muziekcompetitie op Belgisch niveau. Daar werd ze laureaat en werd zo nationaal kampioen. Zo mag Eline, 14 jaar, zich de beste houtblazer van België noemen.
Eline Veldeman musiceert in de Bellegemse Jeugdharmonie Fantasia en bij de Koninklijke Harmonie Sint-Leonardszonen, waar ze zowel dwarsfluit als piccolo speelt.
Roel Deseyn (bestuurslid Muziekvereniging Bellegem):  “Voor Bellegem en onze jeugdharmonie in het bijzonder is het een grote eer om zo’n getalenteerd lid te hebben.  We weten dat het succes niet zomaar in de schoot geworpen wordt. Eline oefent elke dag verschillende uren op haar dwarsfluit.”
Eline behaalde het uitzonderlijk resultaat van 93 procent, een grootste onderscheiding, en dat in de hoogste afdeling waar ze de concurrentie aanging met de allerbeste houtblazers.  Voor die prachtprestatie werd ze onlangs gehuldigd door de directeur van het Kortrijks Conservatorium, waar Eline ook les volgt. En zoals de directeur zei: “Zo’n prachtprestatie kom je niet elke dag tegen. Ik ben blij zo’n leerlinge in onze muziekacademie te hebben en ik prijs me dan ook gelukkig om getuige  te zijn geweest van haar optreden tijdens de wedstrijd.”

Tickets Spaghetticoncert

Bestel nu jouw tickets voor het spaghetticoncert van Fantasia en De Fantasietjes

tickets@harmoniebellegem of telefonisch bestellen via 0496/03.34.26

zondag 25 aug 11:00 - 12:15